Roosendaal

Eindelijk weer Beach Event Roosendaal: ‘Leuk om er weer te zijn’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het Beach Event Roosendaal zal voor de meeste Roosendalers niet onbekend zijn. Dit jaar is het de 31ste editie, waar als vanouds het hele weekend in het teken staat van verschillende sportiviteiten. Wat wél nieuw is, is de locatie. Het is voor het eerst op het Tongerloplein.

Na dertig edities op de Markt, werd het tijd voor een nieuwe locatie. “De horeca moest steeds meer terras inleveren, daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe plek”, vertelt voorzitter Ron van Eijk. En die locatie is het Tongerloplein geworden. “We hebben bij de Moriaan een hele enthousiaste sponsor en partner gevonden.”

Opstarten

Van Eijk is blij dat de 31ste editie eindelijk van start kan gaan. “Maar het organiseren was weer even wennen hoor. Het is voor iedereen toch weer even opstarten.” Daarnaast zijn een aantal vrijwilligers en sponsoren gestopt in de afgelopen twee jaar. “Dat was in combinatie met de nieuwe locatie dus best wat gepuzzel en harder werken dan normaal.” Maar dat is gelukkig niet erg. “Het is hartstikke leuk om er weer te mogen zijn voor Roosendaal.”

Programma

Donderdagavond zijn de laatste voorbereidingen getroffen. Zo’n vijftien à twintig vrachtwagens vol zand zijn leeggestort op de drie speelvelden. Ook is het licht en geluid klaargezet, zodat vrijdag om elf uur ‘s ochtends het feest los kan barsten. Dat begint met een speelfestijn voor kinderen. “Die kunnen hier lekker in het zand spelen.” ‘s Middags is het Open Roosendaals Beachvolley Toernooi en ‘s avonds gaan twintig bedrijven de strijd met elkaar aan tijdens het bedrijventoernooi.

Het serieuze werk begint op zaterdag. “Dan komen de echte toppers spelen.” Het is dan dames- en herenvolleybal. Het weekend eindigt op zondag met beachtennis, beachvolleybal en de finales.