Bosschenhoofd

Eindelijk weer een supermarkt in Bosschenhoofd: ‘We zijn zó ontzettend blij!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het dorp Bosschenhoofd heeft na jaren eindelijk weer een supermarkt. Dinsdagavond opende ondernemer Gerald Ossenblok (29) uit Etten-Leur de deuren van de nieuwe grootgrutter.

Bij binnenkomst staat Gerald met een grote glimlach in de deuropening. Hij begroet alle klanten die de winkel binnenlopen. De jonge ondernemer neemt de ene na de andere succeswens in ontvangst.

Na een aantal mooie woorden van onder andere wethouder Thomas Melisse, is het de eer aan Gerald en zijn gezin om de winkel officieel te openen. Met een grote schaar knipt het gezin het rode lint door en kan het avontuur beginnen. “Ik heb er erg veel zin in. In mijn ogen is de winkel helemaal af en kunnen we gaan knallen.”

De ondernemer hoopt dat zijn zijn winkel meer wordt dan alleen een plek om boodschappen te doen. “Ik wil hier ook de gezelligste bijeenkomstplek zijn voor de mensen uit het dorp.” Maar de winkel is uiteraard ook belangrijk. “De uitstraling van de winkel moet mooi, schoon, vol en netjes zijn. Daar komen de klanten voor”, meent Gerald.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De supermarkt staat helemaal vol voor de officiële opening.

Wethouder Melisse is ook zeer te spreken over de supermarkt én de opkomst. “Bosschenhoofd is uitgelopen voor de opening van de supermarkt.” Maar dit vindt hij niet gek. “Als er eindelijk iets komt waar je al heel lang naar verlangt,  kan ik me voorstellen dat je niet kunt wachten om eindelijk een kijkje te komen nemen”, vervolgt Melisse.

Blijdschap

De inwoners van het dorp zijn óók ontzettend enthousiast. “Ja eindelijk! We zijn hier ontzettend blij mee. Ik stap nu mijn deur uit en sta dan al bijna in de supermarkt”, vertellen twee dames op leeftijd.

Een grootvader en kleindochter zijn samen naar de winkel gekomen voor de opening. “Ik vind het heel leuk dat we nu weer als klein dorpje een supermarkt hebben.” Ze is blij dat haar opa weer in het dorp boodschappen kan doen. “Oudere mensen zijn toch wat minder mobiel. Wij kunnen de auto nog pakken en naar Oudenbosch of Hoeven rijden, maar voor hun is dit moeilijker.”

Loyaal

“Als gemeente zijnde zeggen wij altijd: Ben loyaal. Koop lokaal. Alleen op deze manier houden wij voorzieningen als deze in stand”, legt Melisse uit. Zijn oproep aan de inwoners van Bosschenhoofd is dan ook om de ondernemer te steunen door boodschappen in het dorp te doen. “Wij gaan hier zeker onze boodschappen doen”, laat een echtpaar weten. “Nu de supermarkt er is, gaan we er ook dankbaar gebruik van maken.”

De wethouder, die zelf in Hoeven woont, heeft met zijn vrouw overlegd. “We hebben afgesproken om sowieso aankomend weekend hier boodschappen te gaan doen.” Of hij verder altijd zijn boodschappen in deze supermarkt blijft doen weet hij nog niet, maar hij wil de ondernemer graag steunen. “Ik weet zeker dat de mensen zich in deze supermarkt thuis gaan voelen door de familie Ossenblok.”

De ingang van de nieuwe supermarkt in Bosschenhoofd.