Roosendaal

Eindexamens in volle gang: ‘Ik zal het volgend jaar opnieuw moeten doen’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De eindexamens zijn begonnen. Voor veel leerlingen is dit een spannende tijd. De een staat er goed voor en de ander moet alle zeilen bijzetten om er nog wat van te maken. Ook op het Jan Tinbergen College (JTC) in Roosendaal zijn de examens van start gegaan.

Het examen begon voor de meesten al vroeg vandaag. Geschiedenis stond op de planning voor de examenkandidaten van Havo en VWO van het JTC.

Iets na de middag komen de eerste leerlingen de examenzaal uit. Bij de ene staat een lach op zijn of haar gezicht, de ander kijkt wat serieuzer. “Het ging helemaal niet goed”, vertelt een jonge dame. Haar vriendin heeft het examen voor haar gevoel beter gemaakt. “Het ging verassend goed! Hier ben ik dan ook écht heel blij mee”, vertelt ze.

Bikkelen

Het is nu een lange periode bikkelen voor de leerlingen. Dinsdag staat er voor de meeste examenkandidaten weer een nieuw examen te wachten. “Ik ga zomenteen gelijk weer leren voor het volgende examen”, vertelt een jongen. “Ik ga vanmiddag nog wel leren, maar eerst moet ik even de huldiging van Feyenoord terugkijken”, besluit een klasgenoot.

Lees ook: De eindexamens staan voor de deur: ‘Zo bereid je je het beste voor’