Bergen op Zoom

Elektrische gitaar speelt hoofdrol tijdens Guitar Week in Bergen op Zoom

Nuno Bettencourt is de winnaar van de Sena European Guitar Award 2023 (foto: Gebouw-T)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Vrijdag 8 december start de Guitar Week in Bergen op Zoom. Dit jaar staat de Guitar Week in het teken van de elektrische gitaar. Het hoogtepunt van de muzikale week is de uitreiking van de SEGA Award aan Nuno Bettencourt op woensdag 13 december.

De hele week zijn er verschillende concerten en andere evenementen te bezoeken in de binnenstad van Bergen op Zoom. Zo is er op zaterdag 9 december een ‘pubnight’. In de Graankelder, de kelder van het Markiezenhof, treden de bands Mood Bored en Stella op. Beide bands zijn nog jong, en sluiten aan bij het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’.

Op zondag is het Gitaardag in het Markiezenhof. Namen als Ruud Jolie van Within Tempation, Jasja Offermans (Floor Jansen), Matthias van Beek (Urban Dance Squad), Abel van der Waals (Loupe, Stella) en Jan Akkermans komen naar Bergen op Zoom voor deze dag. Zij zijn aanwezig om verschillende workshops te geven en vragen te beantwoorden. De regionaal bekende gitarist Conrad Hultermans geeft een Nuno-clinic.

SEGA Awards

“Het hoogtepunt van de Guitar Week is de uitreiking van de SEGA Awards”, schrijft de organisatie. Deze wordt dit jaar uitgereikt aan Nuno Bettencourt. De gitarist is bekend van de band Extreme, waarmee hij een hit scoorde met More than words. Ook is hij leadgitarist en muzikaal leider van de band van Rihanna.

Tijdens de bijzondere avond zijn er ook verschillende gastoptredens. Zo treden Anneke van Giesbergen, Eva Simons en Jan Akkermans op. En natuurlijk treedt ook Nuno Bettencourt op nadat hij zijn prijs in ontvangst heeft genomen. Vorig jaar kreeg Steve Hackett de award uitgereikt.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van Gebouw-T.