West-Brabant

Entertainmentbranche ligt al weken stil: ‘Zaten snel zonder werk’

Maarten Elst Maarten Elst

Het coronavirus kreeg al vrij snel grip op de entertainmentbranche. Door alle West-Brabantse voorjaarse evenementen zoals het Brabantse Wal Festival, ProefMei, JazzBoz werd vrijwel direct een streep gezet. Ook West-Brabantse entertainers zoals acteur Willy Michielsen (beter bekend als meneer Van Driel, Gargamel of diverse reclamespotjes) moeten het de komende tijd zonder publiek doen.

“Wij kijken naar een inmiddels lege agenda daar waar hij in 2020 tjokvol zat”, vertelt Jeroen van Wijk van iNQ Events & Management. “Natuurlijk met heel veel begrip, we moeten elkaar nu natuurlijk niet opzoeken. Het is erg jammer, vorig jaar zagen we hoe mooi 2020 zou worden op het gebied van evenementen. We zouden meewerken aan het Songfestival, EK Voetbal, Invictus Games. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is zeker een bittere pil.” 

Entertainer Willy Michielsen zit met zijn handen in het haar. Normaliter zou hij Europa doorkruisen met zijn vertolking van Gargamel in diverse theaters, maar vanwege het virus blijft hij voorlopig in Bergen op Zoom. “Mijn laatste publieke optreden is de Kindervastenavend geweest, daarna lag de entertainmentbranche vrij snel stil. Het enige wat ik kan doen is mijn teksten blijven herhalen dat wanneer we groen licht krijgen, dat ik er direct weer kan staan. Tot die tijd is het, zeker als artistiek persoon, een vervelende tijd”, aldus Michielsen.