Roosendaal

Enthousiast bewegende kinderen op Kids Actief Kamp in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Drie dagen lang geen computers, smartphones of tablets. Tijdens het Kids Actief Kamp in Roosendaal vonden zo’n 85 kinderen hun plezier in actie, beweging en avontuur. Heerlijk spelen in de buitenlucht en slapen in een tent.

Het Kids Actief Kamp is bedacht door zwembad De Stok en sport- en spel BSO Kreukelz. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar mochten blijven slapen in grote tenten op het buitenterrein van De Stok. Ze bleven er in de herfstvakantie, van 14 tot en met 16 oktober. De Stok en Kreukelz kregen hulp van CIOS studenten die opgeleid worden tot sportinstructeurs.

“Allemaal leuke activiteiten doen”

Op de ochtend van de laatste dag straalt Thijs van plezier. “Ik doe mee aan dit kamp, omdat ik het hartstikke leuk vind en omdat het ook door mijn BSO is georganiseerd. Dit is een kamp waarbij je 3 dagen hier komt en dan ga je ook 2 nachten hier slapen. En dan ga je allemaal leuke activiteiten doen.”

Griezels tikken

Het Kids Actief Kamp is natuurlijk geen stilzitkamp, de kinderen worden goed in beweging gehouden. Naomi somt wat van de spellen op die ze heeft gedaan: “We hebben bingo gespeeld, griezeltocht, diergeleidespel, veel gevoetbald en spelletjes gespeeld. En gezwommen.” Haar favoriete activiteit? “Het griezelspel: je moet lepels naar de overkant brengen, maar onderweg waren er griezels die je moest tikken.”

“Supergoed georganiseerd”

Pascalle van der Burg was begeleider op het Kids Actief Kamp. Zij kijkt met grote tevredenheid terug op deze herfstvakantie. “We hebben echt hele gezellige dagen gehad. Af en toe hadden we wel een paar dingen dat je dacht van ‘hm, ging niet helemaal vlekkeloos’, maar dan hebben we altijd weer volgend jaar om weer helemaal goed op terug te komen. De rest was supergoed, alles was supergoed georganiseerd. We hadden heel veel goede CIOS studenten, die ons heel goed hebben geholpen en dat was gewoon heel erg fijn.”