West-Brabant

Erg drukke nacht vol meldingen voor politieteam Roosendaal

De auto die in Oud Gastel tegen een lantaarnpaal is gereden | Foto: Politie Basisteam Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten van Basisteam Roosendaal hebben in de nacht van zondag op maandag hun handen vol gehad. Er kwamen, vanuit de hele regio, erg veel meldingen binnen. Dat laat Politie Basisteam Roosendaal weten via Facebook.

De nachtdienst van de agenten begon met een persoon die onwel was geworden in een café in St Willebrord. Vervolgens moesten de agenten met spoed door naar een bouwterrein in Roosendaal. Er zou namelijk een man op het terrein rondlopen. Samen met een politiehond en zijn geleider hebben de agenten een onderzoek ingesteld, maar er is niemand gevonden.

Niet veel later kwam er een melding binnen over een persoon die over de snelweg zou lopen. Die is opgepakt door een agententeam uit Bergen op Zoom. De agenten uit Roosendaal konden alweer door naar de volgende melding: de vernieling van een ruit. De verdachte hier van is, weer met behulp van een politiehond, aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot, de verdachte was het er niet mee eens. Later bleek dat de man ergens in had gebroken.

Controles

Tijdens het verwerken van de inbraak kwam er opnieuw een melding binnen: een ongeval met letsel. Een bestuurder was in Oud Gastel met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden. Hij bleek teveel te hebben gedronken. De bijrijder is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Tussen de meldingen door hebben de politieagenten nog wat voertuigen gecontroleerd en hotspots in verschillende wijken meegenomen. Ze hebben daarbij één lachgasfles in beslag genomen.