Roosendaal

Esmeralda Kuijpers nieuwe Gast van de burgemeester

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal heeft alweer zijn twaalfde ‘Gast van de burgemeester’ geïnstalleerd. Dat gebeurde donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering. Het gaat dit keer om de 15-jarige Esmeralda Kuijpers.

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden met de burgemeester meeloopt. Een soort inkijkstage dus. Op die manier komen bestuur, politiek en jonge mensen in contact met elkaar. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken.

Esmeralda Kuijpers gaat een half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Vanuit die rol maakt ze kennis met het lokale bestuur en de plaatselijke politiek. Esmeralda neemt deel aan vergaderingen, houdt op belangrijke momenten toespraken en vervult samen met de burgemeester representatieve taken. Ze volgt momenteel de opleiding vmbo praktijk (zorg en welzijn) aan het Da Vinci College en ziet deze stage als een kans: “Ik vind het een grote eer dat ik de gast van de burgemeester mag zijn en hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen. Ik ben erg benieuwd wat ik de komende maanden ga meemaken.”

Burgemeester Jacques Niederer: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Iedere keer weer ben ik onder de indruk van het talent en het enthousiasme dat deze jonge mensen met zich meebrengen. Ook door Esmeralda laat ik me inspireren. Ik wil graag via haar frisse blik inzicht krijgen in hoe de jeugd kijkt en denkt. Het is van belang om de jeugd bij het besturen van onze stad te betrekken. Daarom ben ik blij met de komst van Esmeralda, alweer mijn twaalfde gast.”

Esmeralda Kuijpers volgt de 16-jarige Lars Hermus op.