Etten-Leur

Etten-Leur: stappen tegen overnachtende truckers

© Shutterstock

Herbert Kats Herbert Kats

Het is nog niet helemaal zover, maar Etten-Leur is vastbesloten om een eind te maken aan parkeeroverlast van trucks op bedrijventerrein Vosdonk. Vooral het overnachten van chauffeurs op plekken waar dat niet mag is de gemeente een doorn in het oog. Daarom is een algemeen parkeerverbod in de maak.

Zowel ondernemers als inwoners klagen over de huidige situatie. En de gemeente ziet met lede ogen aan dat de ene ondernemer wel keurig regelt dat z’n wagen op Vosdonk kan parkeren terwijl een andere de openbare weg als stalling laat gebruiken. In dit soort gevallen gaat het vooral om buitenlandse truckers, voor wie hun baas niets heeft geregeld.

Mogelijkheden

Op het Transferium van Vosdonk is zowel een openbare parkeerplaats als een bewaakte voor abonnementshouders. Die laatste faciliteit moet gevrijwaard blijven van het aangekondigde parkeerverbod. Overigens zijn er nog andere mogelijkheden om ‘netjes’ te parkeren. Chauffeurs kunnen namelijk vaak ook tijdelijk hun wagen stallen bij bedrijven die op hun terrein ruimte over hebben.

Het ongelijke speelveld en de overlast heeft het gemeentebestuur doen besluiten om aan te sturen op maatregelen. Het college wil dat uiterlijk volgend jaar op Vosdonk een parkeerverbod geldt voor vrachtwagens en vrachtwagencombinaties langer dan zes meter. Daarvoor is dan van ‘s morgen tussen 20.00 en ‘s morgens 6.00 uur een verbod van kracht.