Roosendaal

Eva (11) uit Halsteren speelt met vriendin Nova Sue (10) in Pietje Bell musical

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Na Dolfje Weerwolfje de Musical en Kruimeltje de Musical, schittert de 11-jarige Eva Franken binnenkort in Pietje Bell de Musical. In de familievoorstelling speelt de Halsterse een vriendin van Pietje Bell. Pietje Bell wordt gespeeld door Nova Sue Siwabessy (10) uit Middelburg. Eva en Nova Sue, zijn nu ook buiten het toneel beste vriendinnen. We spraken de jonge musicalsterren over hun acteercarrière in Theater De Kring.

Eva is geen onbekende van Rep Entertainment. Ook de andere twee familiemusicals waar zij in speelden waren van deze musicalproducent. Ze deed auditie voor ‘Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand’ en werd gecast voor de rol van Engel. Nova Sue deed ook auditie en kreeg de hoofdrol. “Ik speel Pietje Bell en dat vind ik gewoon een leuke rol omdat Pietje Bell stoer is en graag het goede wil doen en echt heel erg tegen onrecht is. En ik ben zelf altijd heel erg tegen onrecht”, zegt Nova Sue.

Nu zijn we ineens beste vriendinnen. Superleuk!

Het tweetal speelt in de musical goede vriendinnen, maar ze zijn in het echt ook vriendinnen geworden. “We kenden elkaar nog niet, behalve van Instagram enzo. Met de audities waren we wel tegelijk. Alleen toen spraken we elkaar nog niet. Bij de repetities gingen we steeds meer met elkaar praten. Nu zijn we ineens beste vriendinnen. Superleuk!”, zegt Eva.

Repeteren

De voorstellingen zijn door het hele land te zien, maar ook voor de repetities leggen de dames met hun ouders flinke afstanden af naar Amsterdam. “Ik woon twee uur rijden van de repetitieplaats vandaan, dus moet ik vaak nog wel schoolwerk meenemen en dan moet ik dat thuis maken. Maar zo erg vind ik dat niet, want ik doe iets wat ik leuk vind”, zegt Nova Sue.

Ook Eva laat zich niet ontmoedigen door anderhalf uur reistijd. “Gelukkig wil mijn vader altijd voor me rijden. Ik moet soms ook wel school missen. Maar ja, ik vind het wel echt superleuk om te doen, dus zo erg vind ik het ook niet”, zegt Eva, die haar première in De Kring in Roosendaal zal hebben.

Met name in de weekenden hebben de musicalsterren in de dop lange repetitiedagen. “We repeteren voornamelijk heel veel scènes en liedjes. Maar in de pauzes is het altijd heel gezellig. We kletsen, we eten en we maken soms ook TikTok-video’s”, zegt Nova Sue.

Stad op stelten

De feel-good familiemusical gaat over Pietje Bell, die met haar vrolijke avonturen de hele stad op stelten zet. Tussen 30 september en 25 februari wordt de musical op tientallen locaties in het land opgevoerd. Eva En Nova Sue spelen in 22 voorstellingen. Op 18 oktober is de voorstelling te zien in Theater De Kring in Roosendaal, op 17 november in de Stadsschouwburg in Middelburg en op 25 november in Theater de Maagd in Bergen op Zoom.