Roosendaal

Ex-medewerkers Van Gorp bouwen aan nieuw muziekwalhalla in Roosendaal

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Goed nieuws voor de vele muzikanten die Roosendaal rijk is. Vanaf volgende maand heeft de stad weer een muziekwinkel. Vorige maand sloot muziekwinkel Van Gorp aan de Kade. Voormalig medewerkers zijn momenteel druk bezig met de oprichting van een nieuwe muziekwinkel aan de Vlierwerf: Magna Music.

Een doorstart van Van Gorp kun je het niet noemen. Wel zal Magna Music vertrouwd aanvoelen voor kanten die voorheen bij Van Gorp kwamen. “Van Gorp was natuurlijk een grote naam in de muziekwereld”, zegt Walter Poppelaars die twintig jaar bij de zaak werkte. “Kees en Leonie gingen met pensioen maar wij zijn daar nog niet aan toe”, zegt hij met een knipoog. “Bovendien hadden we daar een mooie grote klantenkring. Het was wat dat betreft een no-brainer om door te gaan.”

Speelcabines

Walter Poppelaars en Erwin Eestermans bedachten een bedrijfsnaam en richtten hun nieuwe bedrijf Magna Music op. Ze gingen op zoek naar een pand met voldoende oppervlakte en vonden een mooie locatie op bedrijventerrein Borchwerf. Eerder deed de ruimte dienst als autoshowroom en badkamershowroom. Nu wordt de ruim 1000 vierkante meter ingericht als een walhalla voor muzikanten. “Hier komt een speciale ruimte voor gitaren, hier een rij elektronische drumstellen en daarachter komt onze werkplaats”, zegt Eestermans die een rondleiding geeft. Zijn favoriete hoek is de afdeling voor blaasinstrumenten. “We zijn nu bezig met het bouwen van speelcabines waarin mensen instrumenten of mondstukken kunnen uitproberen.”

Webshop

De bouw van de speelcabines is slechts één van de vele klussen die de mannen voor de kiezen krijgen. Ook de verlichting, het alarmsysteem, de stellingen hebben aandacht nodig. “Er moet echt heel veel geregeld worden achter de schermen”, zegt Poppelaars. “Er komt meer bij kijken dan ik aanvankelijk dacht”, geeft hij toe. Naast de verbouwing wordt er ook gewerkt aan een splinternieuwe webshop, want de ondernemers willen zowel offline als online groeien.

Klanten die straks de winkel binnen lopen, vinden er drumstellen, gitaren, trombones, klarinetten, saxofoons, trompetten en al het andere wat ook in het assortiment van Van Gorp te vinden was. Ook de gezichten zullen vertrouwd zijn, want behalve Walter en Erwin, komen er ook twee andere voormalig Van Gorp-medewerkers bij Magna Music werken. Daarnaast zijn er nog vacatures.

Drijfveer

De grootste drijfveer voor de ondernemers is de passie voor muziek. “Wij zijn elke dag bezig met de dingen waar we graag mee bezig zijn. Wat wil een mens nog meer?”, vraagt Eestermans zich hardop af. Bovendien: “Je kunt het de harmonieën, fanfares, gitaristen en drummers eigenlijk niet aandoen om geen muziekwinkel te hebben. Het feit dat er een servicepunt blijft voor de muzikanten, daar gaan heel veel muzikanten blij mee zijn”, zegt Poppelaars. “En voor ons is het een gigantisch avontuur!”, besluit Eestermans.