Klundert

Ex-werknemer na wilde achtervolging in Klundert aangehouden

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op vrijdagmiddag 22 maart werd een 56-jarige ondernemer in Breda bedreigd en bestolen door een voormalige werknemer van 36 jaar. De situatie escaleerde toen de politie de verdachte wilde aanhouden en hij er in zijn auto vandoor ging. Een intense achtervolging volgde voordat de man uiteindelijk werd gearresteerd.

Het incident begon in Breda, rond 15.30 uur, op het terrein van het bedrijf. Het slachtoffer zag er zijn ex-werknemer staan wachten. Deze 36-jarige man was in januari ontslagen en had daarna eerder al bedreigingen geuit. Opnieuw confronteerde hij zijn voormalige baas.

Achtervolging

Tijdens een verhitte woordenwisseling wist de verdachte de tas van de aangever uit diens auto te grissen. Daarin bevonden zich onder andere een laptop en de portemonnee van de ondernemer. Die belde direct het alarmnummer 112 en zette de achtervolging in toen de verdachte met de gestolen tas wegvluchtte.

Een alerte politieagent nam de achtervolging over op de Zevenbergseweg in Klundert. Hij gaf de verdachte een stopteken, maar deze weigerde te gehoorzamen. Met hoge snelheid ontstond een chaotische achtervolging waarbij de verdachte herhaaldelijk tegen het verkeer in reed.

Stroomstootwapen

Uiteindelijk stopte de verdachte op de Blauwe Hoef in Klundert, maar ook nu probeerde hij te voet te ontsnappen. Pas toen de agent dreigde met zijn stroomstootwapen, gaf de verdachte zich over. Hij is aangehouden en vastgezet.