Bergen op Zoom

Examens podium- en evenemententechniek gaan door

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Door de harde klappen die corona heeft gegeven aan de evenementenbranche, dreigden de examens van leerlingen Podium- en evenemententechniek in gevaar te komen. Onderwijsinstelling Curio bedacht een oplossing waardoor de examens alsnog door konden gaan.

In plaats van op de stageadressen, vinden de examens deze week plaats in de praktijkhal van de school en bij poppodium Gebouw-T.

Examen in Gebouw-T

Stan Duvekot legde dinsdag zijn praktijkexamen af in Gebouw-T. “Het is fijn dat het op deze manier kan. Het poppodium is leeg en je werkt in je eentje. De anderhalve meter is dus niet in het geding”, zegt de student Podium- en evenemententechniek

Praktijksituatie gesimuleerd

Dezelfde dag doen drie medestudenten examen in de praktijkhal van Curio in Bergen op Zoom. Normaal wordt de praktijkruimte gebruikt door studenten in het eerste en het tweede leerjaar. Examens vinden normaliter plaats op de stageadressen van de examenkandidaten. Doordat de evenementenbranche stilligt is er een praktijksituatie gesimuleerd.

Corona-protocollen

Ook bij het afleggen van de examens worden strikte corona-protocollen in acht genomen. “Er is bewegwijzering door het hele pand, handgel, handschoenen en de de materialen die ze gebruiken worden gedesinfecteerd”, zegt Koen Janssen, docent lichttechniek bij Curio Bergen op Zoom.