Nispen

Exotische Markt strijkt alweer voor zevende keer neer in Nispen

Exotische Markt 2022 | Foto: Mariska Wagemakers.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Dans en muziek uit verschillende windstreken, een wereldwinkel en een hoop goede doelen zijn zondag 9 juli weer te zien op de Exotische Markt in Nispen. Het Openluchttheater verandert in een kleurrijke markt, waar producten te koop zijn die afkomstig zijn uit landen van over de hele wereld.

In de kraampjes zijn bijvoorbeeld edelstenen te vinden, “of Afrikaanse snuisterijen”, schrijft organisator Mariska Wagemakers. De Heeltuin, Amnesty International, SOSSAH, You and me for Gambia, de Missie Naai Kring uit Nispen en Destiny School in Tanzania nemen plaats rondom het Openluchttheater. Naast alle bezienswaardigheden valt er ook genoeg te eten. “Er zijn kraampjes met eten uit Suriname, Vietnam, Polen, Oekraïne en Roma ijs uit Essen.”

De markt opent zondag om 12 uur. Souvenir d’Afrique is een vriendengroep uit Essen, die met bijzondere en niet-alledaagse instrumenten bezoekers meeneemt in Afrikaanse sferen. En Sol y Luna is aanwezig om echte ‘latin time’ te creëren. Om 18 uur is het weer afgelopen.

Workshops

Eigenlijk begint het feest op zaterdag al. Van 14 tot 17 uur vinden er namelijk drie workshops plaats. Om 14 uur start een workshop Mantra zingen, aansluitend volgt de workshop percussie spelen op Afrikaanse trommels en de middag wordt afgesloten met dansen in zomerse sferen. Opgeven voor de workshops is niet nodig.

Meer informatie over het programma van die dag is terug te vinden op de website van het Openluchttheater.