Wouw

Extra borden en snelheidsmarkeringen in Nieuwstraat in Wouw

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat extra maatregelen nemen om het verkeer in de Nieuwstraat in Wouw te stimuleren zich aan de snelheid te houden. Er komen extra verkeersborden en witte markeringen op de weg om chauffeurs er aan te herinneren dat ze in een 30-kilometerzone rijden. Dat antwoordt wethouder Cees Lok op vragen van de VLP.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal zegt dat er al veel is gedaan om de snelheid in de Nieuwstraat in Wouw te verlagen en de veiligheid te verbeteren. Hierdoor zijn er niet veel extra mogelijkheden meer. Maar wat wel kan, is extra verkeersborden zetten en witte markeringen aanbrengen op het wegdek. Dat antwoordt wethouder Cees Lok op vragen van de VLP.

Vracht- en landbouwverkeer blijven

Inwoners van Wouw hebben allerlei ideeën aangedragen bij de gemeente om er voor te zorgen dat er minder hard gereden wordt in de Nieuwstraat. Ze hebben ook gevraagd of het zware landbouw- en vrachtverkeer omgeleid zou kunnen worden. Dit laatste kan niet, zegt de wethouder. “Wouw ligt in een agrarisch gebied waar dus ook landbouw – en vrachtverkeer rijdt. Het is niet mogelijk om deze te weren of om te leiden aangezien in deze omgeving ook de bestemmingen liggen.”

De Nieuwstraat is een 30-kilometerzone. De gemeente heeft er niet zo lang geleden nog extra aandacht aan besteed, zegt Lok. “Wij hebben onlangs extra herhalingsborden 30km/uur-zone geplaatst en tijdelijk een ‘smiley’ geplaatst. Ook hebben wij enige tijd geleden een extra chicane aangelegd in de Waterstraat net na de komgrens om de snelheid daar al omlaag te brengen.”

Inrichting Nieuwstraat is goed genoeg

Volgens de wethouder is het niet nodig de weg nog meer aan te passen. “Volgens onze verkeersmeting (85% rijdt hier niet harder dan 43km/uur) is de situatie op dit moment niet zodanig dat aanvullende fysieke maatregelen nodig zijn.” Maar extra verkeersborden en witte markeringen op de weg, dat ziet Lok wel zitten. “Wij vinden de extra borden en markering een goede suggestie en zullen dit ook toepassen.”

De VLP is blij dat er in ieder geval enkele snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen in de Nieuwstraat in Wouw. “Dat is al een verbetering ten opzichte van de huidige situatie,” reageert VLP-raadslid Eric de Regt.

Lees ook: VLP wil ook snelheidsmaatregelen in Nieuwstraat in Wouw