Roosendaal

Extra politiecontroles: grote vuurwerkoverlast in Roosendaal

Foto: Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Siervuurwerk, rotjes en ontploffingen van zwaar vuurwerk: de overlast in de regio is dit jaar veel vroeger dan anders. De overlast begon, toen de overheid besloot het vuurwerk met oud en nieuw te verbieden. In Roosendaal werd een jongen betrapt die een zelfgemaakte vuurwerkbom zou hebben laten ontploffen. En midden in een woonwijk lag 45 kilo vuurwerk in een schuurtje.

Door: Bianca van Vugt

Het is bijna elke avond raak. In Roosendaal krijgt de politie zoveel meldingen binnen van vuurwerkoverlast, dat ze al extra is gaan surveilleren. Op sommige plekken gaat het er grof aan toe. Niet alleen is er de herrie en de stank, maar ook vandalisme. Zo zijn in Bergen op Zoom zondagavond twee bushokjes vernield met een vuurwerkbom en door brandstichting.

Agent mishandeld bij controle

Ook in Roosendaal was het een onstuimig weekend. Het begon al tijdens surveillance op vrijdagavond. Rond 22.00 uur wilden agenten een man van 20 uit Roosendaal controleren. Maar hij wilde niet meewerken. Volgens de politie heeft hij een agent mishandeld. Daarom is hij gearresteerd.

45 kilo vuurwerk in schuur

Op zaterdagochtend kreeg de politie een tip over een vuurwerkopslag midden in een woonwijk. Agenten vonden 45 kilo vuurwerk in een schuur bij een huis aan de Champetterberg in Roosendaal. Daarbij zaten ook shells, dat zijn zware vuurwerkmortieren die alleen gebruikt mogen worden in professionele vuurwerkshows. Vanwege het ontploffingsgevaar moesten een team specialisten het vuurwerk op komen ruimen. Tegen de bewoner, een man van 29, is proces-verbaal opgemaakt.

Zelfgemaakte vuurwerkbom

Zaterdagavond betrapten agenten rond 21.50 uur een Roosendaalse jongen van 16 op heterdaad. Hij zou in de Philipslaan in Roosendaal een zelfgemaakte vuurwerkbom hebben laten ontploffen. De jongen wordt later nog verhoord. De politie roept iedereen op om vuurwerkoverlast te melden en filmpjes te blijven sturen. Dat kan via 0900-8844 of het WhatsApp-nummer 06-12.20.70.06. Het kan ook met Meld Misdaad Anoniem via de website of 0800-7000.