Geen regio geselecteerd

Extra toezicht in uitgaanscentrum Roosendaal tegen overlast

Redactie Redactie

De komende periode zijn er meer handhavers te vinden in Roosendaal. Zij zullen in actie komen tijdens staptijden in de binnenstad. De gemeente vindt namelijk dat er te veel overlastmeldingen komen tijdens of na afloop van het uitgaan. Zo zou er afval op straat worden achter gelaten, zijn er meldingen van drugsgebruik, openbare dronkenschap, wildplassen en foutparkeren. 

 

De inspecteurs van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht zijn in de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september al in actie gekomen. Zij hebben in totaal 35 mensen bekeurd in het uitgaansgebied. De handhavers waren speciaal in dienst gekomen om vormen van overlast in de Molenstraat en het weggooien van afval rond de Bloemenmarkt te controleren en waar nodig handhavend optreden. 

Horecaondernemers krijgen deze week een brief met daarin de boodschap het gebied rond hun bedrijf schoon te houden van afval. De gemeentelijke handhaver en de wijkagent zullen restaurants of snackbars bezoeken. Zij worden dringend op de opruimsplicht van hun etenswaar gewezen. Samen met de politie, afvalverwerker Saver en andere partijen zijn afspraken gemaakt en acties uitgezet. Zo heeft de gemeente tijdelijk extra afvalcontainers geplaatst en wordt er in de weekenden extra gecontroleerd.