Bergen op Zoom

Extra trein en overstaptijd vanaf december in West-Brabant

Maarten Elst Maarten Elst

NS voert twee grote wijzigingen in vanaf december. Zo rijden er vanaf dan drie treinen in het uur op het traject Roosendaal-Vlissingen in plaats van twee. Ook is er extra overstaptijd bij één van de drie treinen op station Roosendaal. Nu bedraagt de overstaptijd nog drie minuten. Vanaf december zal dit verhoogd worden naar vijf minuten.

De PvdA-fracties van de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal zijn blij met het nieuws. “Ook samen met PvdA Noord-Brabant hebben deze problemen al langer op de kaart gezet”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Joey van Aken. “Wat wij lastig vinden is dat je als scholier naar Breda moet, of je bent aan het werk en moet overstappen op de trein, dan moet je met je tas over het perron rennen om de trein te kunnen halen.”

Extra trein

Daar komt NS nu met een oplossing voor. “Op dit moment zijn er twee treinen per uur die Zeeland inrijden”, vertelt NS-woordvoerder Arno Leblanc. “Wat we gaan doen: we gaan een van deze twee treinen versnellen. Die slaan alle kleinere tussengelegen stations over en rijdt als intercity na Bergen op Zoom door naar Goes, Middelburg en Vlissingen. Tegelijkertijd zal er een extra trein worden ingezet zodat er wel op elk station minstens twee treinen per uur zullen aankomen.”

“De dienstregeling is een moeilijke puzzel”, vervolgt Leblanc. “We moeten met alles rekening houden, bijvoorbeeld met de overstap. Naar Zeeland toe is die prima, cross-platform zoals we dat noemen. Maar andersom moet men van platform 3a naar 4b lopen, soms een behoorlijke uitdaging in die drie minuten. Met die extra twee minuten krijgen reizigers extra tijd.”