Bergen op Zoom

Facebook verwijdert pagina Sint Nicolaas BoZ: kwade opzet vermoed

De Facebookpagina van Stichting Sint Nicolaas was dinsdagmiddag ineens verdwenen

Han Verbeem Han Verbeem

Consternatie bij de stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom: de Facebookpagina was dinsdagmiddag ineens verdwenen. De stichting is inmiddels weer terug maar mist wel alle likes die in één klap zijn verdwenen. De reden, zo meldt de organisatie: de pagina zou in strijd zijn geweest met de richtlijnen van Facebook. “Er wordt kwade opzet vermoed, aldus de stichting.”

Sinterklaas vermoedt kwade opzet, zo staat op de nieuw opgezette pagina te lezen: “Want zijn Pieten zien er nou juist zo mooi uit dit jaar. Toch werd er bij Facebook dagelijks bezwaar gemaakt tegen onze berichten met Pieten.”

Nieuwe pagina geopend

Maar Sint is niet ‘bij de Pietenpakken neer gaan zitten’ en heeft een nieuwe pagina geopend. “Het is veel te belangrijk om contact te houden met alle ouders uit Bergen op Zoom en omstreken. Nu kan hij de belangrijkste nieuwtjes weer snel en makkelijk delen en kan hij opnieuw genieten van alle leuke en lieve berichtjes!”

Op deze pagina zullen de Pieten wel gemist worden, zo meldt de stichting. “Maar gelukkig zijn ze op www.sintboz.nl wel altijd welkom!”