Heerle

Sensationele Faela (13) uit Heerle grijpt net naast winst in finale The Voice Kids

Sven de Laet Sven de Laet

Het is de 13-jarige Faela van Deyzen uit Heerle nét niet gelukt: na de spannende, grote finale werd live bij talkshow Beau bekend gemaakt dat niet zij, maar haar concurrent Emma uit Kerkrade de winnaar is van het tiende seizoen van The Voice Kids.

De vier finalisten openden het bal gezamenlijk, met een spetterende uitvoering van Bill Withers’ klassieker Lovely Day. Even later mocht Faela samen met haar coach Ilse DeLange het podium op voor een duet.

Gloednieuwe single

Toch moest hét hoogtepunt van de show voor Faela toen nog komen. Nadat ze bij de Blind Auditions al de primeur had door als eerste kandidaat ooit haar eigen nummer te zingen, deed ze dat in de finale nogmaals met een gloednieuw lied: The Sailor’s Warning. Het leverde haar volop complimenten op van de juryleden, die diep onder de indruk waren.

Na nog een optreden met de andere finalisten en Suzan & Freek, mocht het Brabantse talent nog één keer het podium op met een nummer van Kate Bush. Een eigen keuze, benadrukte coach Ilse, waarmee ze nog maar eens wilde aangeven hoe volwassen haar pas 13-jarige protegé al is.

Helaas was het net niet genoeg voor de eindoverwinning. Toch valt er ook voor Faela wat te vieren: haar nieuwe single is vanaf vrijdagavond 23.00 uur te beluisteren op Spotify en YouTube.