Woensdrecht

Familieleden van Canadese oorlogsveteranen bezoeken Woensdrecht

Foto: gemeente Woensdrecht.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een groep van vijftig tot zestig Canadezen bezoekt zaterdag 17 september de gemeente Woensdrecht. Het gaat om familieleden van (overleden) Canadese oorlogsveteranen. Ze volgen historische routes in Nederland zoals de bevrijders, hun familieleden, ook hebben gedaan in 1944 en 1945.

Er zijn verschillende routes in Nederland opgezet voor In Our Fathers’ Footsteps, dat van 7 tot 19 september plaatsvindt. Tegen het einde van de reis wordt er een bezoek gebracht aan Woensdrecht en Hoogerheide.

Stoet

De groep verzamelt voor het gemeentehuis in Hoogerheide, en zal vanuit daar wandelend verder gaan onder begeleiding van een ‘pipe en drumband’. De stoet loopt door de Raadhuisstraat, naar de rotonde van de Scheldeweg en Nieuweweg. Daar staan silhouetten van Canadese soldaten. Vervolgens lopen ze naar het oorlogsmonument in Woensdrecht, aan de kruising van de Dorpsstraat met Onderstal, waar ze een ceremonie bij zullen wonen.

“Als gemeente zijn we vereerd deze groep te mogen ontvangen”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “We roepen publiek van harte op om te komen kijken.” De dag erna, op zondag, bezoekt de groep de Canadese oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom.