Roosendaal

Fanatieke senioren tijdens walking football toernooi: ‘Een potje voetbal dat je niet wil verliezen’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

“Volle bak! Naar voren!”, zomaar een van de vele kreten die op donderdagmorgen te horen zijn op het veld van het Atik stadion in Roosendaal. Hier vindt het Lentekriebelstoernooi plaats, een walking football toernooi voor senioren. Het sportevenement is opgezet door Gabriel Storelli (18). Hij is eerstejaarsstudent van Fontys Sporthogeschool Eindhoven.

“Het weer zit helaas niet mee”, begint een van de deelnemers. Boven Roosendaal zijn enkel wolken met regen te zien, maar dit mag de pret niet drukken. De heren die op het veld staan zijn op leeftijd, maar zeker niet minder fanatiek. “De 60-plus teams mogen hier elkaar vandaag bevechten”, lacht een speler van het seniorenteam van FC Eindhoven. “Ondanks dat je niet mag rennen en tackelen, blijft het toch een potje voetbal dat je niet wil verliezen”, vervolgt hij.

Ik werd gevraagd of ik niet eens een toernooi wilde organiseren. Hier heb ik niet lang over hoeven nadenken.

Gabriel Storelli heeft het toernooi mogen organiseren. “Normaal train ik op donderdagmorgen het walking footballteam van RBC Roosendaal. Ik werd gevraagd of ik niet eens een toernooi wilde organiseren. Hier heb ik niet lang over hoeven nadenken.” Gabriel, die zelf ook voetballiefhebber is, verdiept zich in de lopende sport. “Ik ben gaan uitzoeken welke teams hier in de buurt allemaal de sport beoefenen, want ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt verstand had van walking football.”

Ik dacht ik ga het groots aanpakken, dus ik probeer ook de betaal voetbalclubs uit te nodigen.

Uiteindelijk benadert Gabriel alle teams en zijn er tijdens het toernooi veertien clubs actief, waaronder: FC Utrecht, Willem II, Baronie en RBC Roosendaal. Het blijft dus niet bij clubs uit de buurt, maar ook bekende voetbalclubs zijn vertegenwoordigd. “Ik dacht ik ga het groots aanpakken, dus ik probeer ook de betaald voetbalclubs uit te nodigen.”

Gabriel is trots op het resultaat. “Ik vind het wel erg spannend, want er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken, maar alles verloopt tot nu toe goed.”

De sporters zijn ook erg te spreken over het evenement. “Het is goed georganiseerd en we vinden het erg leuk om deel te nemen vertelt een speler van FC Utrecht.”