Bergen op Zoom

Favoriete vastenavendhits in Mottes ore kefee

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Alle doorgewinterde krabben houden van Vastenavendmuziek. Maar welke liedjes zijn nu echt het allerleukste? Dat vroegen Joris Withagen en Koen Vos zich af.

De afgelopen twee jaar maakte het duo de podcast Mottes Ore. “Inmiddels zijn we alweer een paar stappen verder en gaan we een heuse tv uitzending maken”, zegt Withagen.

In die tv uitzending maken Joris en Koen de 11 beste vastenavendhits bekend. Krabben konden afgelopen week hun stem uitbrengen. “We hadden een honderdtal stemmen verwacht maar daar zijn we ver overheen gegaan”, zegt hij trots. ‘We hebben alle stemmen bij elkaar geteld met alle favoriete vastenavend liedjes en dat wordt de top 7×11.”

Net als in de podcast ontvangen Koen en Joris ook in het programma Mottes ore kefee interessante gasten. “Dat gaat van links naar rechts. Iemand die een café komt promoten, de Berregse Kamer komt ons een beetje Bergs leren praten en we hebben een quiz uiteraard.”

Vastenavendliedjes

In het onderdeel ‘de aard van het plaatje’ deelt Peter Janssen van DJ Vie en Niel zijn kennis over de oorsprong van Bergse vastenavendliedjes. Als voorbeeld laat hij het nummer ‘Een kerel die niet drinken kan’ van Bobejaan Schoepen horen. De melodie lijkt sprekend op het vastenavendlied ‘Me zijn d’r als de kippe bij’.

Mottes Ore Kefee

De stemweek is ondertussen achter de rug, dus de uitzendingen kunnen beginnen. “Als mensen Mottes ore kefee willen zien dan kunnen ze vanaf vrijdag 18 februari kijken op ons YouTube kanaal. Op maandag 21 februari is aflevering één op ZuidWestTV te zien en op zaterdag 26 februari met de intocht is aflevering twee op televisie”, zegt Koen Vos.