Roosendaal

Feestavond eindigt voor dronken, bevriende automobilisten in aanrijding met veel schade

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 32-jarige dronken automobilist uit Ossendrecht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een aanrijding veroorzaakt op de A58 . Zijn 30-jarige vriend uit Roosendaal, die achter hem reed, stapte uit om hulp te verlenen. Ook hij had teveel gedronken.

De aanrijding gebeurde rond twee uur ‘s nachts, op de A58 vanuit Breda richting Bergen op zoom, ter hoogte van Etten-Leur. Er stond een Audi met flinke schade op de rijbaan. De bestuurster was een 52-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Een paar honderd meter verder lag een VolksWagen Golf op zijn kop op de vluchtstrook. De Ossendrechtse bestuurder zat verdwaasd tegen de vangrail. Hij zou naar alcohol hebben geroken. Hij blies 775 ugl, zo’n 550 ugl hoger dan is toegestaan.

De man zou tijdens een inhaalmanoeuvre in aanrijding zijn gekomen met de auto van de vrouw uit Bergen op Zoom. Niemand raakte gewond. Wel was er veel schade.

Vriend

Een getuige die aanwezig was, bleek een vriend van de man die tegen de vangrail zat te zijn. De 30-jarige man uit Roosendaal was na de aanrijding gestopt om hulp te verlenen. Ze hadden, samen met nog een bijrijder, een evenement in Breda bezocht. Ook de Roosendaler zat dronken achter het stuur. Hij blies 470 ugl.

Beide heren krijgen een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man uit Ossendrecht is ingenomen.