Geen regio geselecteerd

Feestelijke ondertekening bij basisschool De Stappen

Redactie

Afgelopen maand is een gedeelte van het oude schoolgebouw van basisschool De Stappen in Wouw afgebroken. Op 1 december was er een feestelijke ondertekening van het contract tussen de aannemer, De Kok-Bouwgroep, en de KPO. Eind 2021 hoopt de aannemer een modern Kindcentrum te realiseren. Bijzonder was dat de leerlingenraad van de school het contract ook ondertekend heeft.

Door: Maarten Elst en Jerom Huijskens

De directeur van de basisschool Rini Damen is heel gelukkig dat de samenwerking van start kan gaan. Het waren volgens hem de meest geschikte partners, omdat ze het meest binnen het budget pasten en hoog aangeschreven stonden. “Het is fijn dat ze eindelijk kunnen beginnen met de start van het gebouw dat straks onze ambitie zal waarmaken. Dat is een plek geven waar men de kinderen goede zorg, opvang en onderwijs kan bieden,” vertelt Damen.

Robbert van de Zande, directeur van de Kok-bouwgroep, zegt dat ze verwachten dat de bouw een leuk en spoedig proces zal worden. Hij verwacht dat ze over ongeveer een jaar klaar zijn.

Leuk vooruitzicht

Volgens Van de Zande is het leuke aan dit project dat de leerlingen en ouders iedere dag als ze langs de school lopen, naar de werkzaamheden kunnen kijken. Leerlingen kunnen de bouw van hun toekomstige schoolgebouw dan van dichtbij meemaken.

Een van de kinderen uit de leerlingenraad die het contract mocht ondertekenen was Saar. Zij kijkt in ieder geval uit naar de nieuwe school. “Ik denk dat het een hele leuke school gaat worden,” aldus Saar.