Roosendaal

Feestelijke opening van nieuwe lunchroom Parrotia Plaza in Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Tijdens het lezen van een goed boek een lekker broodje of taartje eten? Dankzij cliënten en medewerkers van SDW kan dat in de bibliotheek van Roosendaal. Daar hebben ze namelijk een nieuwe lunchroom geopend: Parrotia Plaza. Woensdag was de feestelijke opening.

Het was afgelopen december een grote tegenslag voor medewerkers en cliënten van SDW: Have A Break, de dagbesteding in het restaurant van de Rabobank, stopte. Wat moesten ze nu doen? “De dag dat we dat hoorden was echt een dag van een lach en een traan”, blikt cliënte Esmee Erkelens terug.

Parrotia

Maar al snel kreeg SDW unitmanager Robin de Hoon een nieuwe locatie op het oog: Parrotia, aan de Markt in Roosendaal. “Na één gesprek met gebouwbeheerster Marianne van Zeggeren was de kogel al door de kerk: hier komt onze nieuwe lunchroom.” Zo gezegd, zo gedaan. Op 23 december sloten de deuren van Have A Break, op 2 januari konden ze aan de slag in Parrotia.

In Parottia zitten verschillende organisaties gevestigd, waaronder de bibliotheek. Een horecavergunning kwam pas half maart, dus tot die tijd draaiden de cliënten mee in bijvoorbeeld de bieb. “En er werd flink geoefend met het bakken en klaarmaken van taarten en broodjes. We moesten immers een menukaart samenstellen”, vervolgt De Hoon.

Horeca

Op 1 april ging Parrotia Plaza dan eindelijk open. Diana Bouman nam die dag het stokje over als unitmanager van De Hoon. “De dagbesteding die we hier uitvoeren komt echt het dichts bij een werkbeleving. Echt alles doen de cliënten hier zelf, het maken van de broodjes, het bakken van koekjes en taart. En ze helpen mee in de bibliotheek.”

De lunchroom draait dus al een aantal weken op volle toeren. Esmee, die een tijdje in de bibliotheek heeft gewerkt, is nu werkzaam als kassière in Parrotia Plaza. “Gelukkig maar, horeca vind ik veel leuker”, vertelt ze. “Je hebt veel contact met de klant, dat vind ik heel leuk. Deze plek is voor mij sowieso jeugdsentiment, want ik kwam hier vroeger altijd voor school!”

Leuke tijd

Afgelopen woensdag is de lunchroom dan eindelijk officieel geopend. Onder luid applaus en met veel confettikanonnen ‘knalden’ de cliënten de lunchroom open. “We gaan hier een super leuke tijd beleven!”, aldus Esmee.