Roosendaal

Festival Undercover strijkt neer in Roosendaal: ‘Uit muzikale koker van de Tapage’

Feestvierders bij de laatste editie van Tapage (Foto: Keo Maaskant).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is ontstaan uit de muzikale koker van de Tapage: het nieuwe muziekfestival ‘Undercover’. Tributebands van onder andere Pearl Jam, Golden Earring en Creedence Clearwater Revival treden zaterdag 14 januari op in verschillende horecazaken in Roosendaal. “Men kan kwaliteitsmuziek verwachten, meezingen met een tape doen we niet. Echt alles wordt live gebracht, zodat de beleving maximaal is.”

Oorspronkelijk wilden organisatoren Ferdi Wels en Yonne van Gastel van Bruin café JaxX een speciale tapage-editie organiseren. “Maar het gaat een terugkerend evenement worden”, vertelt Yonne. En zo is festival Undercover ontstaan.

Er treden enkel tributebands op tijdens het evenement. “En dan gaat het echt om kwaliteit optredens, die wij als organisatie regelen om deze te waarborgen.” Al snel sloten Het Wapen van Roosendaal, Grand café Chagall, De Raatskelder, De Sjoes, Café Time-Out en Pinxos zich bij het idee aan. “Collega-ondernemers gaven bij mij en Ferdi aan wat voor band zij graag zouden zien, wij schakelden dan ons netwerk in om dat te realiseren.”

Timetable

In totaal komen er zeven bands naar de cafés. Het gaat om tributebands van Creedence Clearwater Revival, Golden Earring, Elvis, Pearl Jam, Beth Hart, Gypsy Kings en Uriah Heep. “We hebben een timetable gemaakt, zodat de bezoekers zoveel mogelijk optredens mee kunnen pakken”, licht de horecaonderneemster toe. De timetable is terug te vinden op de facebookpagina van het evenement.