Halsteren

Fietsersbond bezorgd over uitstel werkzaamheden noordelijke Halsterseweg

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

De Fietsersbond is bezorgd over het uitstel van de herinrichting van het noordelijk deel van de Halsterseweg in Bergen op Zoom. Voorzitter Piet Bruys heeft het nieuws vorige week via de media moeten horen. “Of het uitstel een groter aantal jaren kan betreffen of zelfs dat de plannen herinrichting geschrapt worden, is niet duidelijk”, aldus Bruys. Hij betreurt het, dat er niet vóóraf is overlegd met de Fietsersbond over dit besluit. De veiligheid van duizenden fietsers, voornamelijk scholieren, is nu in het geding.

Volgens Bruys mag mag het een wonder heten dat er na het ernstige ongeval van zestien jaar geleden relatief weinig ongelukken zijn gebeurd. “Je hoeft niet deskundig te zijn om de verkeersonveiligheid ter plekke zelf vast te stellen.” Het uitstel van de werkzaamheden is volgens de Fietsersbond een verkeerde vorm van zuinigheid: de kosten kunnen uiteindelijk juist hoger uitvallen.

Moreel aansprakelijk

De Fietsersbond doet daarom een nadrukkelijk beroep op het college van B&W en de gemeenteraad de herinrichting Halsterseweg noord snel ter hand te nemen. “In feite zijn dit college, deze raad en heel veel voorgangers moreel aansprakelijk voor de veiligheid van duizenden verkeersdeelnemers Halsterseweg”, merkt hij op. “Als het om de Halsterseweg noord gaat, staat de gemeente Bergen op Zoom nu al vlak voor de finishlijn. Neem uw achterstallige verantwoordelijkheid, ga snel over die finishlijn en neem de lauwerkrans in ontvangst.”