Moerdijk

Fijnaart: bouwproject Het Schoolplein komt op stoom

Herbert Kats Herbert Kats

De bouw is amper begonnen, maar de verkoop van 22 energiezuinige woningen in Fijnaart is op 4 appartementen en 2 rijtjeswoningen na al rond. “Zien bouwen doet kopen”, stelt Frank Kremer van Fairway Projectontwikkeling vast.

Kremer is blij dat het nieuwbouwproject Het Schoolplein nu vlot. “De marktontwikkelingen hebben niet altijd meegezeten, waardoor de start bouw op zich liet wachten. Het project kwam in de verkoop in een tijd van stijgende bouwkosten en rentes”, legt hij uit. Maar na de start van de bouw -halverwege deze maand- komt het project op stoom. “En de rentes dalen weer.”

Een deel van de nieuwbouw is voor senioren. “Die dachten misschien; zal het wel doorgaan. Wanneer kan ik er dan in?” Met name door het grote aantal levensloopbestendige woningen en appartementen biedt het project ook mogelijkheden voor de wat oudere inwoners van Fijnaart. “Dit zorgt weer voor de nodige doorstroming bij bestaande woningen.” Kremer verwacht dat de nieuwbouw binnen anderhalf jaar is afgerond.

Julianaschool

Er wordt gebouwd op de locatie waar ooit de Julianaschool. Vandaar dat het project Het Schoolplein heet. Een verrijking voor Fijnaart”, vindt wethouder Dingemans. Er komt een breed aanbod: appartementen, rij- en hoekwoningen en semibungalows. “Ik verwacht dat de laatste woningen en appartementen op korte termijn zijn verkocht”, aldus ontwikkelaar Frank Kremer.