Bergen op Zoom

Fivente gaat geen zorgwoningen bouwen in Bergen op Zoom

Het voormalige terrein van de brandweerkazerne op de kop van de Westersingel/Van Konijnenburgweg

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Vastgoedbedrijf Fivente gaat geen zorgwoningen bouwen op het voormalige terrein van de brandweerkazerne in Bergen op Zoom. De financiële claim van de ontwikkelaar richting de gemeente blijft wel staan. Dat schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad.

,,Helaas moeten wij u mededelen dat Fivente zich heeft teruggetrokken en ervoor heeft gekozen door te procederen in plaats van te ontwikkelen”, laat het college weten in de brief aan de raad. Vanwege de lopende civiele procedure wil het college inhoudelijk geen toelichting geven. Ook Fivente geeft geen commentaar.

Miljoenenclaim

De zorgontwikkelaar wilde 65 (zorg)appartementen bouwen op de kop van de Westersingel. Ze dreigde ook met een miljoenenclaim als er niet gebouwd mocht worden. De bouw van het woon-zorgcomplex is nu van de baan, maar de claim blijft gehandhaafd. Dit zou komen doordat een eerder overeengekomen samenwerkingsovereenkomst is gestopt.

Met de verkoop van de grond aan Fivente zou een bedrag gemoeid zijn van 1,6 miljoen euro. De gemeente zet het voormalige terrein van de brandweerkazerne binnenkort opnieuw in de verkoop.

Lees ook: BSD en Vereniging Binnenstad tegen nieuw appartementencomplex