Zevenbergen

Fletcher Hotel-Restaurant Zevenbergen ontruimd

Fletcher hotel Zevenbergen ontruimd

Foto: Tom van der Put

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Hotel Fletcher aan de Schansdijk in Zevenbergen werd zaterdagavond geëvacueerd nadat vier medewerkers van de keuken onwel waren geworden. De hulpdiensten werden ingeschakeld omdat het niet duidelijk was wat er aan de hand was. Alle 120 gasten moesten het hotel verlaten.

De vier personeelsleden werkten in de keuken van het hotel en werden zaterdagavond allemaal onwel, meldt Omroep Brabant. Dit gebeurde niet gelijktijdig, maar verspreid over de avond. Rond negen uur sloegen medewerkers alarm, waarna de brandweer en ambulance ter plaatse kwamen.

Verschillende klachten

Uit voorzorg werd het hotel ontruimd en werden de gasten opgevangen in touringcars op het terrein. “De klachten van de mensen die onwel werden, varieerden”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Hierdoor was het niet meteen duidelijk wat er precies aan de hand was. Er werd rekening gehouden met zaken als een gaslek, koolmonoxidevergiftiging, voedselvergiftiging of een probleem met het ventilatiesysteem.

Metingen

De brandweer verrichtte metingen binnen het hotel, maar vond geen vreemde stoffen. Uiteindelijk bleek de oorzaak heel anders te zijn. “Het betrof een soort virus dat al een tijdje onder het personeel in het hotel circuleerde. Toevallig waren nu vier mensen in de keuken tegelijkertijd getroffen”, legde de woordvoerder uit.

Afgezien van deze opmerkelijke samenloop van omstandigheden was er niets ernstigs aan de hand, heeft de woordvoerder Omroep Brabant laten weten. Alle gasten konden iets voor half elf weer naar binnen keren.