Achtmaal

Flinke hoeveelheden hennep, amfetamine en hasj in auto gevonden

Foto: Wijkagenten Gemeente Zundert.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Surveillerende wijkagenten zagen zondagmiddag een verdachte auto geparkeerd staan in Achtmaal. De auto blokkeerde een oprit, en trok daardoor de aandacht. Uiteindelijk vonden de wijkagenten flinke hoeveelheden hennep, hasj en amfetamine in de auto.

Omdat de auto verkeerd geparkeerd stond, besloten de agenten een kentekencheck te doen. Daaruit bleek dat de auto niet uit de buurt van Achtmaal kwam. De agenten gingen het gesprek aan met de twee inzittenden. Het tweetal verklaarde in Roosendaal te zijn geweest, honger hadden maar daar geen eetlocatie konden vinden. Daarom zijn ze naar Achtmaal gegaan. “Nu weet ik dat er hele goede horecagelegenheden in Achtmaal zijn, maar dit kwam niet geloofwaardig over”, schrijft wijkagent Marten op Instagram.

Foppen

Uit de auto kwam een sterke henneplucht. De twee inzittenden probeerden dit nog te verbergen door een klein zakje met gebruikershoeveelheid hennep te laten zien. “Ze probeerden me te foppen”, schrijft de agent. Maar de lucht bleef, en de agenten besloten de auto te doorzoeken.

In een plastic zak vonden ze grote hoeveelheden hennep, hasj en amfetamine. Beide inzittenden zijn aangehouden. De drugs is in beslag genomen.