Halsteren

Fluitend op weg naar de vernieuwde Vogelenzang in Halsteren

Redactie Redactie

De bouw van de nul-op-de-meterwoningen in Halsteren was al een even aan de gang maar met een aantal rake klappen op een chocolade ei ging het woensdagmiddag officieel van start. In de wijk Vogelenzang in Halsteren realiseert Stadlander zeven eengezinswoningen en vijftien appartementen. Allen volledig duurzaam en nul-op-de-meter.

 

De woningen moeten voor de zomer van 2019 worden opgeleverd. Ze kunnen door middel van onder meer zonnepanelen op het dak genoeg energie opwekken. Daar kan een gemiddeld gezin goed gebruik van maken en zullen ze er in de winter ook warmpjes bij zitten.

Energiekosten

Peter Sandee van Stadlander geeft aan dat dit soort woningen de eerste zijn in Halsteren. In Bergen op Zoom is de woningbouwvereniging al eerder begonnen met de duurzame woningen. “Het voordeel voor de toekomstige bewoners is dat ze haast niks hoeven te betalen aan energiekosten”, geeft Peter Sandee aan. Volgens hem is dit nog lang niet normaal in Nederland, dat zulke woningen uit de grond worden gestampt. “Ik verwacht dat pas na 2020 overal in Nederland zulke huizen kunnen komen, dit is echt iets voor de toekomst”, sluit Sandee af.