Geen regio geselecteerd

Flyer-actie tegen AZC in Steenbergen verloopt onrustig

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Hoewel PVV-Leider Wilders niet aanwezig was, waren er donderdagmiddag zo’n 30 man aanwezig om te protesteren tegen de komst van een AZC.

De sfeer op de markt in Steenbergen was grimmig te noemen. Er werd geschreeuwd en met eieren gegooid naar de voorstanders van het AZC. Op dat moment kwam de politie tussen beide partijen. Om de boel niet te laten escaleren, zijn toen de voorstanders weggelopen onder luid gejoel van de andere partij. 

“Het kan toch niet zo langer! Ik leef van een uitkering. Die mensen vluchten uit hun land en komen langs veel landen waar geen oorlog is, maar toch reizen ze door naar Nederland. Ik vind dat verkeerd”, zegt een tegenstander van het asielzoekerscentrum. 

Aan de andere kant staan Dasja Abresch en Wilma Baartmans. Zij laten met enkele anderen een tegengeluid horen. Gekleed in het Oranje zeggen zij dat ze schrikken van de houding van hun tegenstanders.
“Het doet me zeer om de kreten te horen, en naar de facebookreacties kijk ik al helemaal niet meer”, aldus Dasja. 

Nadat de voorstanders zijn vertrokken loopt de Markt in Steenbergen ook leeg. De spandoeken met leuzen als “Een Asielzoeker met een volle zak pakt uw dochter met groot gemak” werden ook opgeruimd. “Maar we komen terug! Zeker als Wilders wel komt, zullen wij er zijn”, zegt een tegenstander. “En als het asielzoekerscentrum wordt besproken in de raad (21 oktober, red.) komen wij ook onze mening geven”. 

Meer over dit onderwerp in de uitzending van ZuidWestUpdate op TV van vrijdag 16 oktober.

Zie ook https://www.zuidwestupdate.nl/news/2134/116/Bezoek-Geert-Wilders-aan-Steenbergen-uitgesteld