Bergen op Zoom

Foodtruck Saplab gaat healthy lifestyle in West-Brabant promoten

Maarten Elst Maarten Elst

Komende zomer kan je zomaar de foodtruck van Saplab Freshjuice door de straten van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht of Roosendaal zien rijden. De truck, bestuurd door Chris van Eekelen, heeft als doel om bij inwoners van West-Brabant een healthy lifestyle te promoten. De bewoners van Het Nieuwe ABG kregen al een voorproefje met een watermeloencocktail voor alle bewoners.

“We zijn al een tijdje bezig met Saplab”, vertelt Chris van Eekelen. “We begonnen met een mobiele juicebar op festivals en evenementen. Dat bleek minder mobiel te zijn dan dat ik gehoopt had. We bleken langer bezig te zijn met opbouwen en afbreken dan daadwerkelijk sap te verkopen. Toen zag ik deze bus te koop staan en is er een foodtruck bijgekomen.”

Tussenstopje

“We willen bij iedereen een healthy lifestyle promoten”, vervolgt Van Eekelen terwijl hij de laatste muntblaadjes in de watermeloensapjes legt. “De bewoners krijgen een honderd procent gezond fruitsapje. De mensen vinden het hartstikke leuk dat er een keer wat anders gebeurt, zeker in deze tijd. Het is voor ons een van de vele tussenstopjes, maar je ziet dat het ze veel doet.”

Vergunning

Van Eekelen hoopt naast de straatverkoop ook bij bedrijven op de stoep te mogen parkeren. “We doen wel vaker een power-up drive-by bij bedrijven. Tussen half twaalf en half twee staan we dan voor de deur waarna werknemers met hernieuwde energie terug aan het werk kunnen.”

“Er is in Bergen op Zoom een mogelijkheid geboden om sapjes op straat vanuit de truck te verkopen”, vervolgt Van Eekelen. “Ik ga natuurlijk niet recht voor iemand anders zijn winkel staan. We vinden vast wel leuke plekjes waar we niemand in de weg staan en alsnog veel langslopende bezoekers tegenkomen. Iedereen zoekt naar oplossingen in deze tijd, wij hebben deze mogelijkheid met beide handen aangepakt.”