Roosendaal

Foodtruckfestival Appeltje Eitje in Urban Sports Park, Vrouwenhof te duur

Urban Sports Park in Roosendaal (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het foodtruckfestival Appeltje Eitje verhuist van het Vrouwenhof naar het Urban Sports Park in Roosendaal. Daar sluit het festival aan bij SPOT, de containerbar die Appeltje Eitje organiseert. Hierdoor kost het minder om het festival te organiseren. In het Vrouwenhof moeten er meer spullen geregeld worden. Door de stijgende kosten wordt dat te duur en een te groot risico. Om Appeltje Eitje in juli toch door te kunnen laten gaan, kiest de organisatie voor verhuizing naar het Urban Sports Park.

Het zal even wennen zijn komende zomer bij Appeltje Eitje. Want het Vrouwenhof is een groen park met statige bomen en grasvelden. Ideaal dus voor gezellige picknicks met de hapjes van foodtrucks. En het Urban Sports Park is een stoere plek op een soort bouwterrein. Want het ligt in de wijk Stadsoevers, die nog volop aangelegd wordt. “Vrouwenhof met al die bomen is natuurlijk prachtig,” beseft Koen Vaas van Appeltje Eitje en SPOT. “Maar met de stijgende kosten was het niet vol te houden.”

Bijna een punt gezet achter Appeltje Eitje

Het voordeel van het Urban Sports Park is, dat daar de containerbar SPOT al zit. En daar zijn dus al faciliteiten die er in het Vrouwenhof niet zijn. “Het park is helemaal leeg. Daar moet je àlles nog regelen: podium, artiesten, beveiliging, toiletten. Dat is een groeiende kostenpost en maakt het voor een gratis festival steeds moeilijker,” legt Vaas uit. “In het Urban Sports Park is dat veel minder, aangezien we daar al basisfaciliteiten hebben liggen. Zoals toiletten, stroompunten, podium.”

Een stedelijke omgeving is natuurlijk heel anders dan een park. Maar Vaas heeft er alle vertrouwen in dat de sfeer net zo goed zal zijn. “Die plek ademt levendigheid, met het skatepark, SPOT, een grote speeltuin voor de deur. We denken hetzelfde sfeertje te kunnen maken,” vertelt hij enthousiast. “Anders hadden we het niet gedaan. Er is overwogen er helemaal een punt achter te zetten. We vroegen ons af of dat ongedwongen sfeertje, een familiefestival, toegankelijkheid, of dat blijft bestaan. En wij zijn er van overtuigd dat dat kan.”

Leuke picknickplekken op de heuveltjes

Dat de containerbar al lekker loopt, heeft daarbij ook een rol gespeeld. “We hebben met SPOT al bewezen dat we ‘t gezellig kunnen maken in het Urban Sports Park. We doen al festivals daar,” gaat Vaas verder. “Appeltje Eitje is wel weer anders, maar er zijn op de heuveltje leuke plekken om te picknicken. We hebben natuurlijk gewone zitplekken. Maar je kunt ook eten halen bij de foodtrucks en dan zelf een lekker plekje zoeken.”

Appeltje Eitje krijgt een ‘intieme sfeer’, aldus de aankondiging. Een charmante manier om te zeggen dat het festival kleiner wordt. “Ja, we hebben minder foodtrucks. We gaan naar tien à twaalf foodtrucks, waar we er eerst 20 hadden,” geeft Vaas toe. “Wel met een verschillend aanbod, uit alle wereldkeukens. Je kunt er van uitgaan dat het gevarieerd is, lekker en voor elke portemonee.” Appeltje Eitje is dit jaar op 7, 8 en 9 juli. En dus op het Urban Sports Park aan de Industriestraat 21 in Roosendaal.