West-Brabant

Forum voor Democratie grote winnaar bij verkiezingen Provinciale Staten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Forum voor Democratie (FvD) is de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen. Wel blijft de VVD de grootste van Brabant. In Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht kreeg FvD de meeste stemmen.

In Bergen op Zoom wist FvD 16,6 procent van de stemmen binnen te halen. In 2015 was de VVD nog de grootste partij in de Markiezenstad. Die wordt nu tweede met 15,4 procent van de stemmen. Het CDA pakt 9,9 procent. Winst was er ook voor GroenLinks.

CDA levert flink in

FvD pakte ook winst in Roosendaal. Al wint de partij nipt van de VVD. FvD kwam op 16,1 procent van de stemmen, de VVD op 15,9 procent. Het CDA moest flink inleveren, maar blijft de derde partij met 10,9 procent van de stemmen. Voor GroenLinks was er grote winst in Roosendaal, de geboorteplaats van Jesse Klaver. De partij werd de vijfde van de stad met 9,3% van de stemmen.

In de gemeente Woensdrecht pakte FvD 19,4 procent van de stemmen. Er was ook een kleine winst voor de VVD. De partij kreeg 16,6 procent van de stemmen. Het CDA en de PVV moesten flink inleveren.