Bergen op Zoom

Fractie Dam-Siebelink in Bergse raad gaat verder als Voor-Bergen op Zoom!

Het logo van Voor-Bergen op Zoom!

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse gemeenteraad heeft nu formeel een nieuwe partij: Voor-Bergen op Zoom! De raadsfractie bestaat uit de van Lijst Linssen afgesplitste raadsleden Meino Dam en Sander Siebelink, aangevuld met burgerleden Ans van Eekeren en Gérard van de Watering. Laatstgenoemd is tevens fractieassistent. Dat hebben de vier lokale politici donderdagmiddag bekendgemaakt.

Al kort na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart maakten Dam en Siebelink hun vertrek bij Lijst Linssen bekend en gingen op persoonlijke titel de Bergse gemeenteraad in. Onlangs lieten ze weten dat ze een hechte samenwerking aangaan met het CDA in Bergen op Zoom maar dat ze wel een zelfstandige fractie vormen onder een eigen partijnaam. “Met de naam Voor-Bergen op Zoom maken we duidelijk dat we als partij staan voor alle inwoners van onze mooie gemeente”, zo laat het viertal in een persverklaring weten. “Maar de V staat ook voor: Veilig-, Vrij- of Vooruit-Bergen op Zoom!” Over de samenwerking met het CDA gaat de partij zich de komende tijd verder verdiepen.

Nieuw logo

Ook over het nieuwe partijlogo is grondig nagedacht. “Ons logo geeft aan dat wij samenwerking tussen mensen hoog in ons vaandel voeren: we willen mét inwoners samenwerken en er vóór onze inwoners zijn. Bergen op Zoom staat voor enorme uitdagingen, constateren de politici; de financiële problemen zijn groot. Wij lopen daar niet voor weg. Integendeel.”  De fractie hoopt als partij “een  constructieve bijdrage te leveren aan de oplossingen voor onze gemeente.” Daarbij willen de raadspolitici zich niet langs de zijlijn opstellen. “Daarom staat voor ons positief meewerken aan een nieuw coalitieprogramma voorop.” Binnenkort volgt nog een partijprogramma, een website en is de partij ook te bereiken via sociale media.

Regels aangepast

In april heeft de nieuwgekozen Bergse gemeenteraad de vergaderregels aangepast: raadsleden die zich voortaan afsplitsen, dienen zich als ‘groep’ te presenteren en het gebruik van een nieuwe partijnaam is dan niet mogelijk. De afsplitsing van Lijst Linssen was echter in maart, nog vóór de installatie van de huidige raad.