Roosendaal

Fractie Wezenbeek wil meer kantoren en winkels ombouwen tot woningen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De fractie Wezenbeek wil dat er nog meer leegstaande kantoren en winkels in Roosendaal omgebouwd worden tot woningen. De partij vindt de plannen voor de Dr. Braberstraat, de kop van de Nieuwe Markt en het huidige busstation schitterend, maar wil dat het daar niet bij blijft.

Door: Bianca van Vugt

Van de fractie Wezenbeek mag er bij het opknappen van de Roosendaalse binnenstad nog wel een tandje bij. De gemeente Roosendaal presenteerde pasgeleden de plannen voor het gebied rond de oude V&D en het busstation. Daar komen nieuwe winkels en vooral veel nieuwe woningen.

Volgens de fractie Wezenbeek hoeft Roosendaal daar niet te stoppen. “De fractie Wezenbeek ziet voor meer leegstaande kantoorpanden/winkelruimten in de binnenstad mogelijkheden om deze om te vormen tot woningen,” schrijft raadslid Jac Wezenbeek aan burgemeester en wethouders. Hij wil weten of de gemeente daar ook plannen voor heeft.

Wezenbeek wil ook weten of de gemeente bij de bouwplannen in de binnenstad rekening houdt met de portemonnee van woningzoekenden. “Wordt bij de plannen rekening gehouden met de behoefte aan meer betaalbare woningen, bijvoorbeeld voor starters en studenten?,” vraagt hij aan burgemeester en wethouders van Roosendaal.

Lees ook: Roosendaal werkt aan plan Dr Brabersstraat en voormalig V&D-pand