Fijnaart

Frans Bauer deelt groot nieuws tijdens BBQ: ‘Ik wil toch graag nog één keer terug’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Na 8 afleveringen is er een einde gekomen aan de reallifesoap De Bauers – 20 jaar later. Trots kijkt Frans Bauer terug op het kijkcijferkanon. De familie had nooit verwacht dat er zoveel animo zou zijn voor hun serie. ‘The day after’ komt de volkszanger uit Fijnaart met groot nieuws. Hij gaat na dertien jaar weer Rotterdam Ahoy in.

Waar het Nederlandse publiek de afgelopen weken op de voet volgt hoe Frans probeert af te vallen, heeft de zanger een dag na de laatste aflevering een barbecue in zijn tuin georganiseerd. De vaderlandse pers weet vrijdagmiddag het Brabantse dorpje Fijnaart goed te vinden als de zanger laat weten groot nieuws te hebben.

Groot nieuws

Even na 12:30 uur komt er een knaloranje auto de straat van Frans en zijn gezin in rijden. In deze auto zitten Zanger Kafke en Lee Towers. Na een paar innige omhelzingen, neemt zanger Lee Towers het woord. “Ik kreeg tijdens de uitzendingen het gevoel dat jij nog wel eens in Ahoy zou willen staan. Ik zou je graag willen aansporen om dit te gaan doen.” Zelf heeft de Rotterdamse zanger er ook 51 keer gestaan en was hij de eerste die naast Frans in Rotterdam Ahoy stond tijdens zijn eerste optreden.

De laatste keer dat ik hier stond was mijn vader er nog bij.

Vervolgens maakt Bauer bekend dat hij 18 én 19 oktober dit jaar Ahoy ingaat. “Voor mij is dit best wel een emotioneel moment. De laatste keer dat ik hier stond was mijn vader er nog bij. Helaas is die nu niet meer bij ons.” Voor Frans was het daarom een moeilijke keuze, omdat hij aan Ahoy bepaalde herinneringen heeft. “Mijn vader heeft al mijn 51 concerten gezien. Ahoy zonder mijn vader, ik wist niet of ik dit wel wilde.”

Ik dacht bij mijzelf: wat maak ik mezelf wijs. Ik wil graag nog een keer in Ahoy staan.

Toch besluit de zanger om het te gaan doen. De goedlachse Brabander heeft het gevoel dat hij nog iets moet afmaken. Tijdens zijn 50ste verjaardag is hij verrast door zijn gezin. Gezamenlijk gaan ze naar Ahoy en op de gevel van de muziekarena verschijnt zijn foto met de tekst ‘Frans 50 jaar’. “Dat was wel een emotioneel moment.” Zijn gezin geeft hiermee Frans een zetje in de goede richting. “Ik dacht bij mijzelf: wat maak ik mezelf wijs. Ik wil graag nog een keer in Ahoy staan.”

Iedere week zaten we als gezin met z’n alle op de bank tv te kijken.

Tijdens de serie komt Ahoy dus al een aantal keer voorbij. Donderdagavond voor de televisie was de afgelopen week vaste prik voor het gezin. “Iedere week zaten we als gezin met z’n allen op de bank tv te kijken. Gisteren keken wij met z’n allen naar Frans zijn weegschaalmoment”, vertelt Mariska Bauer. “Dat ging écht fantastisch”, vervolgt ze, waarop Frans meteen in de lach schiet. “Ik vond het erg leuk te doen. Voor ons gezin is dit een mooi document”, vindt Frans. twintig jaar geleden hadden de Bauers ook een reallifesoap. Hardop vraagt Frans zich af hoe alles er nu over twintig jaar uit zal zien. “Misschien hebben we dan wel 25 kleinkinderen!”

Niet zomaar een show

De twee concerten zijn niet zomaar even een ‘liedjesshow’. “Het wordt een gala met een zestienkoppig orkest”, maakt hij bekend. Hiermee treedt de zanger in de voetsporten van collega-artiest Lee Towers. Ook zullen er gastartiesten langskomen. Eén daarvan is zijn zoon Christiaan. “Hij zal hier een heel bijzonder nummer gaan zingen. Ook staat de vraag bij Lee Towers open of hij langs wil komen. Echter bevestigde hij dit nog niet toen Frans hem dit vrijdagmiddag vroeg. “Ik denk dat je dan eerst nog even moet gaan sparen”, grapt Leendert.