Bergen op Zoom

Gageldonk-West breidt opnieuw uit: 32 nieuwbouwwoningen

Impressie van het Zilverschoonplein in Gageldonk-West © Stadlander

Redactie Redactie

Gageldonk-West krijgt er een nieuwe woonbuurt bij. Aan het Zilverschoonplein ontwikkelen Stadlander en de Van Grunsven Groep 32 nieuwbouwwoningen. Het zal gaan om een mix van sociale huurwoningen, huurwoningen en koopwoningen.

Het plan gaat er als volgt uitzien. Een knus woonwijkje met vijf bouwblokken en een gedeeld binnenterrein, waar de nieuwe bewoners hun auto kunnen parkeren. De nieuw te bouwen buurt gaat bestaan uit 24 huurwoningen en 8 koopwoningen. Alle huurwoningen worden Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin gemiddeld per jaar verbruikt. Evenals de eerdere nieuwbouw van Stadlander in Gageldonk-West zorgen ook deze woningen ervoor dat de woonlasten voor huurders beheersbaar blijven. 

Levensloopbestendig

10 van de 24 huurwoningen zijn levensloopbestendig opgezet. Dat betekent dat alle primaire woonfuncties, zoals de keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer, zich op de begane grond bevinden en op de verdieping nog enkel slaapkamers. De overige 14 woningen zijn traditionele eengezinswoningen. De koopwoningen zijn gasloos, energiezuinig en hebben een ruime tuin op het zuiden.

Belangstelling

De werkzaamheden voor de nieuwbouw starten begin 2019. Naar verwachting kunnen de woningen in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd worden. Belangstellenden voor de huurwoningen kunnen hun interesse kenbaar maken via www.zuidwestwonen.nl.