Roosendaal

Gamen en tegelijkertijd buitenspelen bij Zomer Zeskamp in Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Gamen, maar dan wel in de buitenlucht én je moet er veel bij rennen. Tientallen kinderen maakten woensdagmiddag kennis met Picoo: een spelcomputer voor buiten, zonder scherm, die kinderen stimuleert om te bewegen. Ze konden dit spel spelen tijdens de Zomer Zeskamp in de Roosendaalse wijk Tolberg, georganiseerd door het jongerenwerk van WijZijnTraverse Roosendaal.

Vraag aan één van de veertig kinderen die woensdagmiddag bij het zeskamp aanwezig is wat ze het leukste vinden, en ze reageren allemaal ‘Picoo’! “We hebben dit spel meegenomen omdat kinderen games erg interessant vinden, en we ze hiermee alsnog kunnen laten bewegen in de buitenlucht”, vertelt jongerenwerker Dagmar Meyvis.

Bliksemtikkertje

Picoo bestaat uit een set van meerdere controllers. “Ieder kind krijgt één controller, deze kan licht geven en trillen”, legt Dagmar uit. “Via de hoofdcontroller kan je een spel uitkiezen. De spellen die wij spelen zijn bliksemtikkertje en zombietikkertje.” Bliksemtikkertje is bij de meeste kinderen favoriet.

Alle controllers hebben bij bliksemtikkertje dezelfde kleur blauw, op één na, die is namelijk geel. “Degene met de gele controller is de bliksem, en iedereen moet die proberen te tikken, zodat diegene weer de bliksem wordt. Aan het einde van het spel is de persoon met de gele controller de winnaar.”

Smaakt naar meer

Maar er werd niet alleen Picoo gespeeld. “We hebben ook de spellen zaklopen, touwtrekken en pijl en boog schieten gedaan”, vertelt een blond meisje. Een jongen met een Ajax-shirt komt vooral voor het voetballen. “Want dat vind ik nou eenmaal het leukste om te doen”, zegt hij nonchalant.

Het is de eerste keer dat Dagmar zo’n activiteitenmiddag als deze organiseert. “Ik ben sinds twee maanden jongerenwerker in de Tolberg, dus nog vrij nieuw.” Dat er vanmiddag zoveel kinderen op de zeskamp zijn afgekomen, motiveert haar enorm. “Het ging zonder inschrijven, dus het was echt maar afwachten wat de opkomst zou zijn. Ik vind het in ieder geval erg goed. In oktober wil ik weer iets nieuws gaan organiseren!”