Oud Gastel

Gastels Speelbos omgetoverd tot elfjesbos: ‘Geweldig!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het Speelbos van Oud Gastel was woensdagmiddag even een elfjesbos. Er waren namelijk meer dan 100 elfjes verstopt in de bomen en struiken van het bos. Initiatiefneemster Conny Koppelaar verstopte de elfjes eerste instantie in haar eigen tuin voor haar kleindochter, maar besloot het deze keer in het bos te doen zodat ook andere kindjes ervan konden genieten.

Eigenlijk zou de elfenspeurtocht pas om drie uur ‘s middags beginnen. “Maar er stonden om kwart voor drie al zóveel kinderen in het bos, toen zijn we maar begonnen!”, vertelt Conny. “Ze konden echt niet meer wachten.”

Samen met haar man heeft ze eerder die dag 102 elfjes verstopt in het bos. Ze zitten in bomen, struiken en op de grond. “We hebben ook elfendeurtjes opgehangen, die blijven hier ook. De elfjes halen we weer weg als de speurtocht is afgelopen.”

Succes

De kinderen hebben de opdracht gekregen om zoveel mogelijk elfjes te vinden en ze te tellen. “Nummer 80!”, roept een meisje. “Nee hoor, we zitten al op 120!”, roept een andere. Met grote ogen en ietwat gespannen scharrelen de kinderen door het bos. Ouders en grootouders moeten natuurlijk helpen met zoeken. “Ontzettend leuk wel”, reageert de oma van twee kleine meisjes.

Conny had niet verwacht dat de speurtocht zo’n succes zou zijn. “Dit is de tweede keer dat we dit doen. Er waren deze keer zelfs mensen uit Terheijden.” Eerste instantie verstopte ze de elfjes in haar eigen tuin voor haar kleindochter. “De elfjes heb ik via Marktplaats gevonden en opgehaald ergens voorbij Maastricht. Mijn kleindochter is gek op elfen en ze vond het geweldig toen ik deze verstopte in mijn tuin. Toen dacht ik: waarom laat ik hier niet meer kinderen van genieten?”

Dinospeurtocht

Haar idee bleek een succes. Inmiddels zitten er alweer twee speurtochten op. “En nu is het ook weer even klaar hoor, want mijn vakantie is voorbij.” Misschien in de toekomst weer? “Wie weet, een dinospeurtocht in de herfstvakantie lijkt me ook erg leuk!”

Wie graag op de hoogte wil blijven over eventuele nieuwe speurtochten, kan de facebookpagina Favola Minigardens & Creative in de gaten houden.