Roosendaal

Gastelseweg in Roosendaal vier jaar eerder op de schop dan gepland

Gastelseweg Roosendaal

De Gastelseweg in Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Gastelseweg, Kalsdonksestraat en Griendweg gaan in 2025 op de schop. Dat is vier jaar eerder dan gepland; eigenlijk stond de reconstructie voor 2029 op de planning. Maar omdat Enexis en Brabant Water in 2025 werkzaamheden aan die straten gepland hebben, gaat ook de gemeente daarin mee.

Hoe de reconstructie eruit gaat zien is nog niet bekend. Omdat de Gastelseweg een belangrijke weg binnen de stad is, stond het onderhoud sowieso al gepland. Maar als deze werkzaamheden in 2029 pas door zouden gaan, en Enexis en Brabant Water in 2025 al in de straat bezig zijn en de weg open moeten breken, dan is er volgens de gemeente in relatief korte tijd twee keer overlast. “Want openbreken zorgt voor overlast”, aldus de gemeente.

Door alle werkzaamheden in hetzelfde jaar te starten, is er maar één keer overlast. En bovendien bespaart het ook geld als de weg geen tweede keer opengebroken hoeft te worden. De werkzaamheden duren waarschijnlijk van 2025 tot en met 2028. Het is nog wel de bedoeling dat de gemeenteraad een investeringskrediet beschikbaar stelt.

Dat de werkzaamheden alsnog voor overlast gaan zorgen, erkent ook wethouder Arwen van Gestel. “Maar het biedt ook kansen om de leefbaarheid te vergroten vanaf de Griendweg, Kalsdonksestraat tot en met de Gastelseweg.” Het is nu aan de gemeente en inwoners om te beslissen hoe deze reconstructie eruit gaat zien en hoe het aangepakt kan gaan worden. “Essentieel is de inwonersparticipatie die hiervoor wordt opgestart.”