Bergen op Zoom

GBWP: Bravis Bergen op Zoom moet blijven!

© Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom moet blijven, althans als het aan coalitiepartij GBWP ligt. Bravis, met ook een vestiging in Roosendaal, is op zoek naar een nieuwe locatie om beide ziekenhuizen in onder te brengen. Daar is de politieke partij het niet mee eens.

 

 

 

 

 

 

 

GBWP heeft in een brief aan het college van burgermeester en wethouders laten weten het niet eens te zijn met de beslissing van Bravis. En als er dan toch één locatie moet komen, dan is de huidige vestiging van het ziekenhuis in Bergen op Zoom uitermate geschikt. Bravis wil echter een nieuw ziekenhuis bouwen op een nader te bepalen locatie aan de snelweg tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.

Criteria

De Bergse partij vindt dat alle mensen in het verzorgingsgebied zich snel en makkelijk naar een ziekenhuis moeten kunnen begeven. Ze begrijpen de keuze van Bravis niet, want de huidige locatie ligt zeer centraal en de infrastructuur rondom is prima. De partij vraagt opheldering aan het college. Ze willen weten waar de patiënten vandaan komen om de huidige ziekenhuizen te bezoeken. Ook wil de partij weten of de locatie te klein of slecht bereikbaar is, daarnaast wil de partij weten of het ziekenhuis nog andere criteria hanteert. Het college zal binnenkort antwoord geven op de vragen van GBWP.