Geen regio geselecteerd

GBWP in de bres voor geldautomaat in Halsteren

Redactie Redactie

In verschillende plaatsen in de regio West-Brabant verdwijnen er Rabobank geldautomaten. Bij de verwijdering in Nieuw-Vossemeer leverde dit al een hoop boze reacties op. Maar ook in Halsteren is de automaat in de wijk ‘de Schans’ per direct opgeheven. Politieke partij GBWP springt nu in de bres voor de omwonenden.

 

De wijk kent bijvoorbeeld een ouderencomplex. De bewoners van het complex maken graag gebruik van de omliggende voorzieningen, waaronder de pinautomaat. De automaat is een paar weken geleden buiten werking gesteld. Volgens Rabobank Zuid-West Brabant is de veiligheid rond de automaat niet te garanderen. Steeds meer voorzieningen verdwijnen uit de wijk, zo werd er eerder al een postbus verwijderd. Volgens GBWP zijn de bewoners van het ouderencomplex een doelgroep die deze voorzieningen nog in grote mate gebruiken. Veel inwoners hebben laten weten dat zij onvrede hebben met het verdwijnen van de pinautomaat.

De politieke partij gaat nu het gesprek aan met het college. Zij vinden namelijk dat het niet de bedoeling moet zijn dat de voorzieningen voor de burgers geschrapt worden vanwege de dreiging van crimineel gedrag. Deze week heeft de Rabobank aan de gemeente Steenbergen laten weten in Nieuw-Vossemeer de geldvoorziening op een nieuwe veilige plaats neer te zetten. De Bergse partij heeft nu de hoop dat dit ook in Halsteren gaat gebeuren.