Bergen op Zoom

GBWP wil gebiedsverboden en preventief fouilleren in straten rondom opvangcentrum De Kade

De opvang van De Kade aan de Karel Doormanstraat.

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse oppositiepartij GBWP wil dat het college van B&W snel actie onderneemt om de overlast rondom opvangcentrum De Kade tegen te gaan. Raadsleden Alperen Yilmaz en Arjan van der Weegen pleiten voor een gebiedsverbod voor ongewenste bezoekers, en willen dat handhavers mensen op straat preventief mogen fouilleren.

“Wij stellen u voor dat u samen met de politie per direct zichtbaar, aanspreekbaar en handhaafbaar aanwezig bent in de straat en de buurt”, schrijven Yilmaz en Van der Weegen dinsdag in een brief aan het Bergse college. De twee GBWP’ers willen bovendien dat het college “op zeer korte termijn een buurtbijeenkomst organiseert en gezamenlijk komt tot een verbeterplan voor leefbaarheid en veiligheid, en dat u komt tot een betere plek voor de zorginstelling.”

Rondhangende ‘zombies’

GBWP heeft eerder al aan de bel getrokken, vanwege de overlast van drugshandel en aanverwante criminaliteit rondom het opvangcentrum aan de Karel Doormanstraat. Volgens Yilmaz is er de laatste maanden geen verbetering opgetreden en is er zelfs sprake van een toename. Gebruikers van de probleemdrug Flakka lopen “als zombies door de wijk”, aldus het GBWP-raadslid. Volgens hem zijn nu hardere maatregelen nodig om de leefbaarheid in wijk De Blokkendoos te herstellen.

Lees ook: GBWP ziet toename messenbezit en wil verbod, jeugdprofessional pleit voor brede aanpak