Roosendaal

Gebiedsverbod voor 4 Roosendalers na onrustig weekend

Foto: ©Politie.nl

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Burgemeester Han van Midden heeft 4 Roosendalers een gebiedsverbod gegeven. De mannen waren afgelopen weekend betrokken bij ongeregeldheden in het centrum van Roosendaal.

De Roosendalers zijn mannen van 22, 24, 28 en 38 jaar. Zij mogen de komende 2 weken niet in het centrum van Roosendaal komen. De politie heeft de gebiedsverboden bij de mannen afgegeven. De burgemeester mag een verbiedsverbod opleggen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening, de APV. Zo’n verbod moet er voor zorgen dat er niet opnieuw onrust ontstaat in een bepaald gebied, in dit geval het stadscentrum.

Gezelligheid staat voorop

Burgemeester Van Midden wil korte metten maken met onruststokers. “Voor mensen die een gezellige uitgaansavond verstieren, is er geen plaats in het centrum van onze stad. Juist om die gezelligheid te waarborgen, ben ik samen met de veiligheidspartners hierop extra alert. Vandaar dat de vier Roosendalers die zich vorige weekend ernstig misdroegen een gebiedsverbod krijgen.”

“Ik zie uit naar een mooi carnaval”

Komend weekend begint het carnavalfeest en Van Midden wil dat het leutige dagen blijven. “Ik zie uit naar een mooi carnaval waarin we rekening houden met elkaar en waarbij we er tot het einde toe een feest van maken,” aldus de burgemeester.

Van Midden wil na de carnaval rond de tafel met horeca-ondernemers, politie en andere veiligheidspartners om nieuwe afspraken te maken voor de komende jaren. “Het is goed om met elkaar terug te kijken op de afgelopen periode en concrete afspraken te maken hoe we de veiligheid tijdens het uitgaan kunnen vergroten. Dat is in ieders belang,” legt Van Midden uit. “Voor nu wens ik iedereen heel veel plezier bij het aankomende carnaval!”

Lees ook: 3 Roosendalers gearresteerd na geweld in horecagebied