Bergen op Zoom

Gebouw-T brengt optreden je huiskamer in

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Als de mensen door de coronacrisis niet naar Gebouw-T in Bergen op Zoom kunnen komen, dan komt Gebouw-T gewoon naar jou. Zaterdagavond kon je vanuit je eigen huis meedansen met een rechtstreeks online optreden van het duo Verdampt.

 

Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom wil creatief omgaan met de coronamaatregelen. Het virus houdt bezoekers natuurlijk buiten, maar het poppodium gaat niet stilzitten. Zaterdagavond was er vanuit Gebouw-T een livestream: via internet kon de hele wereld meegenieten en meedansen met Verdampt. Verdampt is een DJ-duo en bestaat uit Matthijs van Dam en Yannick Verrest. Ze draaien niet alleen platen, ze drummen er ook nog bij.

“Wij gaan gewoon met z’n allen aan het werk. En nu toch de meeste mensen thuis zitten, is het ook een extra motivatie om vooral thuis te blijven en daar het feestje te maken,” vertelt Matthijs van Dam. “We zijn met z’n allen samen. We zijn thuis, maar niet alleen.”

Donaties voor artiesten

Het was natuurlijk vooral voor de mensen thuis: muziek en vreugde de huiskamers inbrengen in deze tijden van thuisblijven en afstand houden. Maar Gebouw-T wil ook graag geld inzamelen voor artiesten en voor licht- en geluidstechnici. Want de meeste van hen zien hun inkomen verdampen.

De livestream bekijken kan natuurlijk niet meer. Maar je kunt nog steeds geld doneren om de artiesten, kunstenaars en technici van Gebouw-T te helpen. Op de website van Gebouw-T vind je een donatieknop.