Bergen op Zoom

Gebouw-T herstart met intieme concerten, plaats voor 84 gasten

Maarten Elst Maarten Elst

Gebouw T mag haar deuren eindelijk weer openen voor publiek. Met de coronamaatregelen in het achterhoofd gaat het Bergse poppodium intieme concerten houden. In plaats van 750 personen ligt de maximale capaciteit nu op 84 personen. Na een besloten concert van PYRO voor leden en genodigden is aanstaande zaterdag de beurt aan Jack Poels, frontzanger van Rowwen Heze, die twee concerten op een avond zal geven voor telkens 84 bezoekers.

Bij Gebouw-T hebben ze de afgelopen drie maanden niet stilgezeten. “Het was een heel gepuzzel, maar uiteindelijk is het gelukt om 84 plaatsen te creëren, daar waar we voor het coronavirus nog plek hadden voor 750 man”, vertelt Joep Gudde van Gebouw-T. “Van de entree tot aan de sanitaire voorzieningen en van de garderobe tot aan de bar, voor alles moest een plan komen. Met de huidige maatregelen hebben we de maximale afstanden bewaard.”

Intiemere sfeer

De doorgaans overbevolkte zaal staat nu vol met één- en tweezitters. Via de voormalige rokersruimte, die sinds april al niet meer in gebruik mocht zijn, melden bezoekers zich in de zaal, waarna ze, op veilige afstand, naar hun plaats worden geleid. “Via de looppaden kan men naar het toilet of naar de bar om drankjes te halen. Op het balkon is eenzelfde situatie”, vervolgt Gudde “De concertbeleving zal zeker anders zijn, intiemer misschien wel. We maken het voor onze gasten zo leuk mogelijk.”